|  
  Over ons  
  |

We gaan op reis en ik neem mee??!! 

…Een tienvoud aan bagage, sinds de komst van ons kroost. 

Hoe simpel was het voorheen om je koffer in te pakken, voor die zalige welverdiende vakantie? En hoe anders is dat nu? 

Wanneer je met je kind op pad gaat, hoeft het natuurlijk helemaal niet zo heel anders te zijn. Maar oeh man, dat was het bij mij wel! Zeker de eerste jaren. Werkelijk. Het maakte niet uit of we nu een weekend weg gingen of twee weken. De hele kofferbak was gevuld met spullen voor het de kleinste medereiziger. Misschien was ik té perfectionistisch??? 

Het zou kunnen. Ik wilde het wel graag goed doen, natuurlijk. Dat hele opvoeden. Én ik wilde, koste wat kost, voorkomen dat ik op vakantie iets miste, wat nergens in de buurt te verkrijgen zou zijn voor mijn kind. 

Bovendien leek het me fijn dat, juist in een onbekende omgeving, het voor mijn baby prettig zou zijn om in ieder geval een paar vertrouwde items te hebben. Eigen kinderwagen, eigen beddengoed, eigen campingbedje, eigen dekentje, eigen speeltjes, eigen knuffel, eigen voeding. ’t Is zelfs zo erg dat ik serieus eens overwoog om toch maar niet gewoon het eigen badje te gebruiken als ‘koffer’, zodat we die in ieder geval ook maar mee hadden. ’t Mag een wonder heten dat ik dat niet gedaan heb! En het is maar goed dat de auto op een bepaald moment gewoon vol was. Er kon simpelweg niets meer bij in. Bommetje vol. Terwijl we maar een paar nachten weg gingen… 

 

Het maakt niet zoveel uit hoe lang je gaat.  

Want wat je mee sleept gebruik je iedere dag. Dus tja… of dat nou een weekend is of veertien dagen. Die kinderwagen, die de kofferbak sowieso al behoorlijk opvulde, moest natuurlijk mee. Eigenlijk vond ik die eerste paar keren, met een baby op vakantie gaan, vooral een ‘verplaatsing van het mooiste en allerliefste ‘probleem’. 

Voordat ik moeder werd betekende vakantie lekker niets doen, leven zonder klok en op je eigen ritme een beetje lanterfanten. Maar een baby leeft zijn of haar éigen ritme, altijd. Een baby kijkt nóóit op de klok. Maar heeft dus mooi wel een ingebouwde, natuurlijke klok, ergens in dat zachte heerlijke lijfje verstopt zitten. 

Een klok mét een wekker! 

En dus doe je op vakantie wat je thuis ook altijd doet in die eerste maanden… Je deint mee op de klok van je kind. Je deelt je dagen in op het ritme van je kind. En heeft je baby toevallig net even zo’n (groeispurt-) weekje waarin het hele ritme overhoop ligt? 

Dan ligt je eigen ritme dus ook gelijk even helemaal in de kreukels. 

Thuis of uit. Uit of Thuis.  

 

Je baby kan het niet zoveel schelen.  

Zo lang jij er maar voor zorgt dat je erbij bent. 

Én ervoor zorgt dat je aan kunt dragen waar om gevraagd wordt. 

Vandaar dus al die spullen… 

Because you never know & Better safe than sorry. 

 

Fijne zomer (-vakantie) 

Liefs, Siska.