|  
  Over ons  
  |
vriendjes en vriendinnetjes

Vriendjes en vriendinnetjes

Vriendjes en vriendinnetjes

Ik weet nog dat ouders op mijn werk wel eens vroegen vanaf welke leeftijd gaan kinderen samen spelen, wanneer maken ze vriendjes en vriendinnetjes ?

 

Als kinderen tussen de 3 en 4 jaar oud zijn  gaan ze echt samen spelen. Daarvoor spelen ze vooral naast elkaar, elk in hun eigen spel. Zo kan het wel lijken dat ze samen spelen met omdat ze beide met auto’s spelen, maar wel elk met hun eigen auto.

Dat jonge peuters of dreumesen nog niet samen spelen is heel normaal want jonge peuters kunnen nog niet goed delen, op hun beurt wachten bij een spelletje of een ander iets gunnen. Ze hebben nog niet zo door dat anderen ook gevoelens en wensen hebben. Wat ze wel doen, is goed naar elkaar kijken en nadoen.

Hun verstand kan samen spelen dus simpel weg nog niet aan. Dat moeten ze dus nog echt leren.

Vriendinnetje

Riv heeft al echt een vriendinnetje op de opvang. Als we Riv naar bed brengen en vertellen dat hij morgen weer naar de opvang mag, zegt hij meteen dat hij dan met zijn vriendinnetje gaat spelen. Zo aandoenlijk om te zien hoe ze elkaar ‘s ochtends begroeten.

Ook thuis komt haar naam steeds vaker voor. Zo pakt Riv regelmatig zijn koffers om op vakantie te gaan. En voorheen mocht ik nog altijd mee, af en toe papa of oma. Maar tegenwoordig mag alleen zijn vriendin nog mee. Soms als ik heel erg aandring mag ik mee. Zegt dit gedrag van mij iets over wat voor schoonmoeder ik ooit ga worden ?

 

Soms maken we ook een klein beetje misbruik van dit vriendinnetje. Want zo zijn ze hier sinds kort aan de weg aan het werk. En zoals veel jongens vind Riv kranen, vrachtauto’s en al het andere groot materieel prachtig om te zien. Als we dus naar de kinderopvang lopen kan Riv zeker 5 minuten lang blijven staan kijken naar de kraan die zand weg schept. Als ik dan op mijn horloge kijk en zie dat ik over 15 min aan het werk moet, dan zeg ik bijvoorbeeld; kom we moeten snel naar de kindjes (opvang) toe want dan kunnen we je vriendinnetje vertellen dat je zo’n mooie kraan hebt gezien.

 

Meer Lezen ?

Lees hier meer van mijn andere blogs: Voorlezen, Kleine Picasso, Nieuwe Schoenen, Samen Douchen, Buik slapen, Verlof is voorbij

  

Deze blog over Vriendjes en vriendinnetjes is geschreven door Miranda van miss_miran  . 
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan.