|  
  Over ons  
  |
Voorlezen

Voorlezen

Voorlezen

Dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling wist ik. En dus zijn we al vroeg begonnen met het voorlezen van een verhaaltje voor het slapen gaan. Maar overdag lezen schiet er toch vaak bij in.

Toen Riv een maand of 10 was zijn we begonnen met het voorlezen van een verhaaltje voor het slapen gaan. Uit het grote Jip en Janneke boek. Natuurlijk snapte hij daar nog niks van maar zo kreeg hij wel woorden te horen die wij niet altijd gebruiken. Helemaal als je uit Jip en Janneke voorleest, heel grappig om die ‘oude’ woorden te lezen. Zo gaan Jip en Janneke nog in een teil in bad en rookt de opa een sigaar.

Dus het kan zijn dat je wat meer tijd er voor uit moet trekken om al die inmiddels minder bekende  woorden uit te leggen. Gelukkig had Riv nog niet zoveel vragen toen hij 10 maanden oud was ?.

Nu Lola er is leest zij natuurlijk ook mee. Want we brengen de kids altijd samen naar bed, heel gezellig. En zo krijgt Lola ook al vroeg veel woorden aangeboden. Wij maaien namelijk niet zo vaak het gras met een mega maaimachine, en ook wonen we helaas niet in een kasteel. Dus zo leert Lola, prinses als ze is, dat ze later toch in een kasteel kan gaan wonen. Misschien herkende jullie het al. Maar Riv is erg fan van de boekjes van Boer Boris.

Spannend

En ook boekjes waar iets spannends in gebeurd vind hij erg interessant. Zo lezen we ook wel eens het boekje van kikker. Waarbij de vos in een gat valt. Als we nu dus ergens lopen en Riv ziet een gat, verteld hij meteen; vos valt in een gat. Leuk om te zien hoe Riv de verhalen zo levendig beleeft.

Overdag lezen we ook vaak wel een boekje voor, ook omdat Riv daar altijd om vroeg. Maar hij speelt steeds meer met auto’s en de Duplo. Zo vergeten we wel eens boekjes te lezen. Maar daar heb ik iets op bedacht. De eet momenten duren soms best lang, want Riv heeft veel verhalen onder het eten en dan is soms lastig om ook nog te eten. Maar tijdens de lunch lees ik nu vaak een verhaaltje voor ( of 2 of 3 ?). Dus 2 vliegen in 1 klap. De taalontwikkeling van Riv wordt zo ontwikkeld en hij heeft de tijd om zijn broodjes te eten. En eigenlijk ook goed voor mij want wanneer lees je tegenwoordig nog hard op voor. En de ochtend hebben we dan tijd voor al zijn leuke verhalen en liedjes.

Meer Lezen ?

Lees hier meer van mijn andere blogs: Kleine Picasso, Nieuwe Schoenen, Samen Douchen, Buik slapen, Verlof is voorbij

  

Deze blog over voorlezen is geschreven door Miranda van miss_miran  . 
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan.