Vandaag tip #3: No matter how you feel: get up, dress up and show up! door @PetraRuns

Wij werken samen met verschillende gastbloggers, niet specifiek over onze artikelen maar over zwangerschap, uitjes met kids, tips & tricks etc. Deze blogs zijn ook te lezen op onze social media kanalen. 

Onderstaand een blog van Petra, zij deelt wekelijks tips & tricks om je zwangerschap fit, gezond en leuk door te komen! Uiteraard zijn de tips ook bruikbaar voor iedereen die na zijn zwangerschap weer fit, gezond en leuk in het leven wil staan 🙂

 

🏃‍♀️ SOCIAL MOM POST @petraruns.nl 🏃‍♀️
 
Hallo (aanstaande) mama’s!
 
Bij deze weer jullie wekelijkse tip om je zwangerschap fit, gezond en leuk door te komen! Deze keer is de tip vooral mentaal; en ik denk dat deze tip daarom ook echt geldt voor de mama’s! Ik vond het namelijk best een dingetje; nadat ik in het verleden flink afgevallen was, ‘moest’ ik nu weer gaan aankomen. En ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt! Zwangerschapskilo’s blijven een dingetje, zowel tijdens als na je zwangerschap. Je lichaam verandert en dit is niet altijd fijn….
 
Vandaag tip #3: No matter how you feel: get up, dress up and show up!
Volgens mij zijn happy mama’s (to-be) de leukste mama’s! En dat is soms lastig, met dat verander(en)de lichaam… Je borsten worden groter (of voelen uitgezakt), je buik groeit (of is nog niet kleiner geworden), je heupen zijn opeens breder… Genoeg redenen om je niet jezelf, en dus niet op je mooist te voelen.
 
En juist dan: durf te investeren in jezelf. Koop dat jurkje, koop die schoenen en breng dat bezoekje aan de kapper. Wedden dat jij jezelf een stuk mooier vindt, als je een mooi jurkje aan hebt? Probeer dan even los te laten dat het misschien een maatje groter is dan je zou willen. Je lichaam is namelijk met een proces bezig, en je bent niet meteen bij het eindstation. Je droomlichaam komt ooit wel weer; maar probeer tijdens de reis jezelf ook mooi te voelen. Je mag trots zijn op je lichaam waar dat wondertje in groeit; je mag trots zijn op je lichaam waar dat wondertje in gegroeid is.
 
Mij hielp het heel erg om mooie kleding te kopen, waardoor ik mijn buik met trots ging showen. Dit maakte het voor mij echt makkelijker om de kilo’s die erbij kwamen te accepteren. Ik voelde me niet altijd mooi als ik naakt voor de spiegel stond; alles wordt namelijk groter en ronder als je zwanger bent. Maar mooie kleding accentueerde dit juist, waardoor ik mezelf wel mooi kon vinden! Mijn favoriet? Jurkjes!
 
Dus: investeer in jezelf, get up, dress up and show up!
 
Waarin voel jij je momenteel het mooist?
 
Liefs Petra
Instagram: @petraruns.nl