|  
  Over ons  
  |
stop niet met alles

Stop niet direct met alles

Stop niet direct met alles ‘omdat je zwanger bent’ (of ‘omdat je net bevallen bent’)

Ik merkte tijdens mijn hardlooprondjes al snel dat een klein ukkie in je lichaam om veel energie vraagt: ik kon minder ver hardlopen en ik ging ook minder snel; terwijl mijn lichaam even hard, of al dan niet harder, aan het werk was. Het kostte me veel energie, en al snel was een uurtje bewegen echt de max… (dit terwijl ik vorig jaar de marathon van Berlijn heb gelopen, dus grote afstanden lopen, daar draaide ik mijn hand niet voor om!)

Ik ben toen op zoek gegaan naar een manier van hardlopen die wél werkte tijdens mijn zwangerschap, zodat ik toch met mijn hobby bezig kon zijn, zonder dat het mij teveel energie kostte. Het belangrijkste: het moest leuk blijven, want zo bleef ik het leuk vinden om door te gaan met hardlopen!

Zwanger zijn houdt niet in dat je niets meer kan, maar wel dat je naar je lichaam moet luisteren en dat je alle signalen serieus moet nemen. Vond mijn lichaam het hardlopen te zwaar? Dan wandelde ik een stukje tussendoor. Was ik halverwege al erg moe? Dan stopte ik gewoon en wandelde ik naar huis. Ik koos ervoor om mijn hobby te blijven beoefenen, maar wel op een manier die voor mij en mijn lichaam haalbaar was.

En zo kwam ik, 20 weken zwanger, trots juichend over de finish bij de 5 kilometer in een plaatselijke hardloopwedstrijd. In een tijd die er totaal niet toe deed, maar oh, wat was ik trots op mijn lichaam! Dit hadden de kleine babyboy en ik toch maar mooi gedaan samen!

Stop dus niet direct met alles !

Op welke manier heb jij het sporten of bewegen aangepast, om het tijdens je zwangerschap vol te blijven houden of het na je zwangerschap weer op te kunnen pakken?

Liefs Petra

Instagram: @petraruns.nl

www.petraruns.nl

 

Lees hier meer van mijn andere blogs: smashcake, eerste keer kapper, buitenkind

Liefs Petra
@petraruns.nl
Blog: www.petraruns.nl 

 

Deze blog over “stop niet direct met alles” is geschreven door  Petra.  – @petraruns
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketing.