Stop niet direct met alles ‘omdat je zwanger bent’ (of ‘omdat je net bevallen bent’) door Petra

Wij werken samen met verschillende gastbloggers, niet specifiek over onze artikelen maar over zwangerschap, uitjes met kids, tips & tricks etc. Deze blogs zijn ook te lezen op onze social media kanalen. 

Onderstaand een blog van Petra, zij deelt wekelijks tips & tricks om je zwangerschap fit, gezond en leuk door te komen! Uiteraard zijn de tips ook bruikbaar voor iedereen die na zijn zwangerschap weer fit, gezond en leuk in het leven wil staan 🙂

Stop niet direct met alles ‘omdat je zwanger bent’ (of ‘omdat je net bevallen bent’)

Ik merkte tijdens mijn hardlooprondjes al snel dat een klein ukkie in je lichaam om veel energie vraagt: ik kon minder ver hardlopen en ik ging ook minder snel; terwijl mijn lichaam even hard, of al dan niet harder, aan het werk was. Het kostte me veel energie, en al snel was een uurtje bewegen echt de max… (dit terwijl ik vorig jaar de marathon van Berlijn heb gelopen, dus grote afstanden lopen, daar draaide ik mijn hand niet voor om!)

Ik ben toen op zoek gegaan naar een manier van hardlopen die wél werkte tijdens mijn zwangerschap, zodat ik toch met mijn hobby bezig kon zijn, zonder dat het mij teveel energie kostte. Het belangrijkste: het moest leuk blijven, want zo bleef ik het leuk vinden om door te gaan met hardlopen!

Zwanger zijn houdt niet in dat je niets meer kan, maar wel dat je naar je lichaam moet luisteren en dat je alle signalen serieus moet nemen. Vond mijn lichaam het hardlopen te zwaar? Dan wandelde ik een stukje tussendoor. Was ik halverwege al erg moe? Dan stopte ik gewoon en wandelde ik naar huis. Ik koos ervoor om mijn hobby te blijven beoefenen, maar wel op een manier die voor mij en mijn lichaam haalbaar was.

En zo kwam ik, 20 weken zwanger, trots juichend over de finish bij de 5 kilometer in een plaatselijke hardloopwedstrijd. In een tijd die er totaal niet toe deed, maar oh, wat was ik trots op mijn lichaam! Dit hadden de kleine babyboy en ik toch maar mooi gedaan samen!

Op welke manier heb jij het sporten of bewegen aangepast, om het tijdens je zwangerschap vol te blijven houden of het na je zwangerschap weer op te kunnen pakken?

Liefs Petra

Instagram: @petraruns.nl

www.petraruns.nl