|  
  Over ons  
  |
Zwanger zijn tijdens corona, part 1

Zwanger zijn tijdens corona, part 1 

Zwanger zijn tijdens corona, part 1

 

Het is een gekke tijd om zwanger te zijn. Zeker als ik het vergelijk met mijn eerste zwangerschap. Op dat punt ben ik ook blij dat ik mijn eerste zwangerschap in een ‘normale’ tijd heb gehad; toen ik alles volledig kon benutten: zwangerschapsclubjes, zwangerschapszwemmen, bolle buiken bootcamp, terrasjes tijdens m’n verlof…

 

Ik wil helemaal niet klagen; want zo slecht heb ik het niet. Maar ik vind het een saaie tijd om zwanger te zijn. Alle spullen die je nodig hebt, kopen via internet. Niet even naar de Hema voor wat extra spulletjes. Niet even naar de Prénatal om los te gaan op van alles wat je wilt hebben, maar eigenlijk niet écht nodig hebt! Ja, ik kan een winkelafspraak ergens maken, maar dat vind ik toch minder de charme hebben van het impulsief ergens binnen stappen en even wat geld uitgeven. Het enige voordeel: het is wel een goedkope tijd zo ?

Contact

Ik mis het contact met andere mede-zwangeren wel echt; door het gebrek aan cursussen en clubjes kom je die nu ook niet tegen. Gelukkig zijn er voldoende fora om je verhaal kwijt te kunnen, maar toch. Toen ik zwanger was van Bodi deed ik de cursus Centering Pregnancy en daarnaast ging ik naar bolle buiken bootcamp en zwangerschapszwemmen. Veel leuke activiteiten, waar ik andere zwangere vrouwen tegen kwam. Dit zorgde voor leuke contacten; die zeker in de eerste periode na de bevalling erg waardevol waren. Want hoe fijn is het, om onzekerheden te kunnen delen, vragen te kunnen stellen of even ervaringen uit te wisselen. Voor mij was dit in ieder geval erg waardevol, en ik kan me indenken dat aanstaande mama’s deze contacten erg kunnen missen.

 

Gelukkig lukt het allerbelangrijkste me wel: genieten van mijn zwangerschap en van de leuke dreumes die ik al rond heb lopen. Want daar is nu meer tijd voor en dat is natuurlijk ook erg fijn! Belangrijk in deze tijd: maar gewoon positief blijven en je op die dingen focussen!

 

Liefs Petra

@petraruns.nl

Meer lezen ?

 

Lees hier meer van mijn andere blogs: smashcake, eerste keer kapper, buitenkind

Liefs Petra
@petraruns.nl
Blog: www.petraruns.nl 

 

Deze blog over onze Zwanger zijn tijdens corona, part 1  is geschreven door  Petra.  – @petraruns
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketing.