|  
  Over ons  
  |
Zwanger zijn tijdens corona, part 4

Zwanger zijn tijdens corona, part 4 

Zwanger zijn tijdens corona, part 4

Zo tegen het einde van je zwangerschap, heb je een intake met de kraamzorg organisatie. In ons geval was deze digitaal (want: corona…). Prima ook, we hadden het allemaal al een keertje meegemaakt, dus heel veel vragen hadden we niet. Al was het wel heel prettig om alles even door te lopen en stil te staan bij onze kraamweek. Want ook deze zal er door corona anders uit gaan zien…

Dat dit een rustigere kraamweek zal gaan worden dan tijdens de kraamweek van Bodi, dat was me al wel duidelijk. En eerlijk gezegd vind ik dat niet eens zo erg; dit geeft namelijk ook de tijd om rustig aan elkaar te wennen, in plaats van alleen maar bezig te zijn met bezoek en met mensen die langs komen. Lekker wat tijd met z’n viertjes doorbrengen, zonder dat de baby continu van arm tot arm gaat en je de hele dag alleen maar wordt geleefd.

Rust

Natuurlijk wil je je kindje graag aan de hele wereld laten zien, maar dit gaan we nu gewoon ietsje minder snel doen dan de vorige keer. Het levert voor een baby ook wat minder prikkels op, dus ik kan hier ook wel de voordelen van in zien. Ook voor mijn eigen rust trouwens, want daar kwam ik in mijn vorige periode net iets te weinig aan toe. Ik deed elke dag toch ietsje meer dan ik eigenlijk aan kon, en wilde ook gewoon overal bij zijn.

Daarnaast kan ik me indenken dat het voor Bodi een stuk rustiger is als hij zonder allemaal visite kan wennen aan zijn nieuwe broertje, en aan de nieuwe situatie thuis. Voor een jongetje van anderhalf is het al een hele verandering, dus dat hij dit op kan pakken, zonder dat hij ook nog de aandacht van andere mensen moet krijgen, gaat voor hem alleen maar prettig zijn.

 

Ik hoop wel dat er geen nieuwe corona golf komt en alles weer megastreng wordt, zodat we niet helemaal kluizenaars met een baby gaan worden. Ik wil heus wel wat bezoek ontvangen, het lijkt me ook niks om alles via beeldbellen of via raambezoek te moeten gaan doen. We gaan zien hoe het lopen gaat… Over die ervaringen zal ik jullie later updaten ?

 

Liefs Petra

@petraruns.nl

Meer lezen ?

 

Lees hier meer van mijn andere blogs: smashcake, eerste keer kapper, buitenkind

Liefs Petra
@petraruns.nl
Blog: www.petraruns.nl 

 

Deze blog over onze Zwanger zijn tijdens corona, part 4   is geschreven door  Petra.  – @petraruns
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketing.