|  
  Over ons  
  |
Nesteldrang

Nesteldrang

Nesteldrang

Vroeg of laat weet je dat het gaat komen tijdens je zwangerschap: nesteldrang. Stiekem hoopt je partner er op, want hoe fijn is het als het hele huis aan alle kanten wordt schoongemaakt en alles eens even flink wordt uitgezocht? Je hormonen maken toch dat je vroeg of laat eigenschappen gaat ontwikkelen, die je mogelijk eerst niet had: welkom in de wereld van de zwangere vrouw! Hoe nesteldrang er bij mij uit ziet?

 

Mensen die mij kennen, die weten al dat schoonmaken niet mijn grootste hobby is. Ons huis is echt geen bende hoor. Al moet ik mijn partner hier ook credits voor geven, want hij is veel netter aangelegd dan ik. Maar het is algemeen bekend dat ik liever Netflix kijk, dan de kasten uitzoek. Tijdens mijn eerste zwangerschap vroeg ik me dus ook af of die nesteldrang zou gaan komen, en hoe het zich zou gaan uiten. De grote vraag van mijn partner was: wanneer gaat ze de badkamer schoonmaken?

De badkamer

Die badkamer is tijdens mijn zwangerschap vaak voorbij gekomen. Want ik kreeg echt wel nesteldrang, maar niet helemaal in de zin van het schoonmaken-als-een-malle. Ik kreeg andere actiepunten: ik was alles aan het ordenen, voorraad aan het aanleggen en de vriezer vol aan het koken. Opeens werden er mandjes gekocht, waar allerlei los slingerende spullen in moesten. Of ging ik dingen opnieuw indelen, omdat ik dat logischer vond.

 

Daarnaast was de voorraadkast vullen mijn grootste bezigheid. En de vriezer vol koken, daar ben ik ook erg druk mee geweest. De oorlog had kunnen uitbreken, en bij ons was voor een maand eten in huis geweest. Geen enkel probleem. Alles wat ik in huis kon halen, dat was in huis.

 

De badkamer is uiteindelijk wel schoongemaakt hoor, dat hebben we samen gedaan. Ik kon me er alleen niet toe zetten haha. Op dit moment ben ik bijna 36 weken zwanger, en ook nu heb ik geen enorme drang om te gaan soppen. Wel zijn de eerste voedingsmiddelen alweer ingeslagen en liggen er alweer maaltijden in de vriezer. Nesteldrang-a-la-Petra. Mijn partner sopt straks de badkamer maar ?

 

Liefs Petra

@petraruns.nl

 

Lees meer van Petra:

Lees hier meer van mijn andere blogs: zwanger zijn tijdens corona, part 1, zwanger zijn tijdens corona, part 2, zwanger zijn tijdens corona, part 3. zwanger zijn tijdens corona, part 4, Onze hulpkok

Deze blog over onze Nesteldrang   is geschreven door  Petra.  – @petraruns
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketing.