|  
  Over ons  
  |
Op de buik spelen

Op de buik spelen. 

Op de buik spelen. 

Toen Lola 10 weken oud was, draaide ze zich voor het eerst van buik naar rug. Ik schrok me dood.
Wil Lola niet op de buik spelen ?

 

Gelukkig was dit niet omdat ze voor loopt maar omdat ze zichzelf opdrukte en daarbij haar evenwicht verloor. Daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen, zoals zij haar buikspieren traint.

Lola is inmiddels 5 maanden oud. En ze kan zichzelf goed vermaken. De box vind ze erg leuk maar op grond spelen is toch wel favoriet want dan kan ze kijken waar haar grote broer allemaal mee speelt. Zowel op haar buik als op haar rug vind ze het leuk om te spelen. Ik vind het zo leuk om te zien hoe ze elke weer ‘vanzelf’ nieuwe dingen heeft geleerd. Nu kan ze heel gericht speelgoed pakken en overpakken van haar ene hand naar haar andere hand.

Ook ontdekt ze haar stem steeds meer. Draaien is ze nu ook echt mee begonnen om te oefenen. Inmiddels ben ik al 100 ‘bijna’ filmpjes rijker. Want elke keer als ze oefent denk ik jaaaa nu gaan ze en dan sta ik er natuurlijk meteen boven op ?. Maar ik heb gelukkig nog wat ruimte over op mijn telefoon dus we blijven gewoon filmen.

Ontdekken

Ze stopt ook graag haar handjes in de mond. Lekker ontdekken met haar mond hoe alles voelt. Riv wilde toen hij klein was nooit een speentje. Al vrij snel had hij zijn duim ontdekt en viel hij daar heerlijk mee in slaap.

Lola vind een speentje wel oke. Maar de laatste weken heeft ze dus ook haar duim ontdekt. Steeds vaker zie ik haar met haar duimpje in liggen. Heel aandoenlijk maar duim zuigen is volgens mij veel moeilijker af te leren dan een speentje. En ik heb al één zo’n schatje in huis bij wie ik dat waarschijnlijk ooit moet afleren. Maar ik weet inmiddels ook wel dat je je al moeder nog zoveel kan voornemen en bedenken maar vaak doen kinderen toch lekker wat ze zelf willen.

Meer Lezen ?

Lees hier meer van mijn andere blogs: Voorlezen, Kleine Picasso, Nieuwe Schoenen, Samen Douchen, Buik slapen, Verlof is voorbij

  

Deze blog over “Op de buik spelen” is geschreven door Miranda van miss_miran  . 
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan.