|  
  Over ons  
  |
Oma’s advies vaarwel luiers hallo zindelijk maken

Oma’s advies: vaarwel luiers!

Oma’s advies: vaarwel luiers! 

Dilemma’s, dilemma’s en nog een paar dilemma’s: een concrete samenvatting van het ouderschap in het algemeen. Bij ieder sprongetje en iedere ontwikkeling vraag ik me steeds weer af waar ik nou precies goed aan zal doen. Als je ‘de boekjes’ mag geloven dan is maar één manier de goede en juist die ene goede manier maakt mij dan wel eens aan het twijfelen. Maar: Oma’s advies is het beste ! ? 

In de praktijk blijkt toch dat ieder kind anders is. Wat bij de een fantastisch werkt, heeft bij de ander geen enkel effect. Daarom vond ik het kort geleden de hoogste tijd om toch eens wat goed advies in te winnen over een onderwerp waarvan ik niet zo goed wist hoe ik het aan moest gaan pakken.  En bij wie kan je dat nou beter doen dan bij je eigen moeder?

Tijdens het eten gooide ik dan ook een balletje op. Hoe moet ik mijn dochter ’s nachts in hemelsnaam zindelijk moet krijgen.
Uiteraard weet Google alles,
 ik heb alle relevante websites de afgelopen weken al doorgespit, maar ik wilde gewoon eens wat praktische tips en ideeën bespreken met degene die het mij tenslotte ook heeft geleerd.  

Een mislukt gesprek 

Ik benoem specifiek dat dit tijdens het eten gebeurde, net of je tijdens het eten met een peuter tijd hebt om een diepgaand gesprek met een andere volwassene te voeren. Nee dus. We komen niet veel verder dan een korte brainstorm over de luier vaarwel zeggen, goed leeg laten plassen, matrasbeschermers en voordat je naar bed gaat even wakker maken om nog een keer goed leeg te plassen. Terwijl mijn dochter voor de verandering weer eens met haar eten zit te spelen, lijkt dit het einde van ons grandioze adviesgesprek.  

Bedtijd 

Na het eten is het onderwerp bij mij al ver weggezakt. En is het tijd om de peuter naar bed te brengen. Wanneer ik haar bijna routinematig om begin te kleden, begint de dame opeens volmondig tegen te sputteren. Ze vertelt mij zéér duidelijk dat zij niet van plan is om die baby luier nog aan te doen. Ze is ten slotte al een grote meid en gaat gewoon op het potje plassen. Uhmmm… Maar, oké?! Deze kans laat ik natuurlijk niet schieten! 

Oma’s advies : Vaarwel luiers! 

Om maar gelijk ‘tothe-point’ te komen: op een enkel ongelukje na, is onze dochter tegenwoordig droog ’s nachts. Heb ik weken zitten piekeren op een plan van aanpak, bleek het mislukte adviesgesprek met mijn moeder aan tafel al voldoende. Zo zie je maar weer dat die kleine mensjes, grote oortjes hebben (ook als ze met hun eten zitten te spelen) en tot veel meer in staat zijn dan wij soms denken. 

Hoe hebben jullie het zindelijk worden aangepakt? 

Ook op zoek naar een potje ? Bij A3 baby kids zijn de leukste potjes van het merk Keeeper te vinden.
Keeeper- plaspotje Mickey Mouse Keeeper- plaspotje Minni Mouse roze Keeeper - plaspotje Peppa Pig Keeeper- plaspotje FrozenKeeeper- potje Cars antracietKeeeper- potje Paw PatrolKeeeper Potje Brandweerman Sam

Lees meer.

Lees hier meer van mijn andere blogs: Carnaval, maar dit jaar even niet, genieten in coronastijl, Birthday mommy, Teleurstellend

 

Deze blog over “Oma’s advies : vaarwel luiers!  ” is geschreven door Rianne van Mama-Ri
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketing.