|  
  Over ons  
  |
nog even samen

Nog even samen

Nog even samen…

 

Zoals bekend is, ben ik inmiddels hoogzwanger. En waar mijn eerste zwangerschap echt héél lang leek te duren, vind ik dat mijn tweede zwangerschap voorbij gevlogen is. Gek idee dat er over niet al te lange tijd een tweede baby is. Gek ook dat Bodi dan niet meer mijn enige kindje is. Voor mijn gevoel heb ik hier veel te weinig bij stil te staan, en daar kan ik me best wel eens schuldig over voelen… Bekend gevoel, mama’s?

 

Ik probeer te genieten van de tijd die we nu nog hebben met z’n drietjes. En tijdens de momenten die ik nu met Bodi heb, probeer ik me écht op hem te focussen, omdat we nu nog eventjes die tijd samen hebben. Ik kan me er toch wat schuldig over voelen, dat hij straks niet meer ons enige kindje is, en dat niet alle aandacht naar hem toe gaat. Het is ook lastig uit te leggen, aan een jongetje van anderhalf, dat er straks veel veranderen gaat. We proberen hem mee te nemen in elke stap, maar toch, of het volledig bij hem binnenkomt, dat vraag ik me af…

Tijd

Maar ik probeer in ieder geval de tijd die ik nu nog met hem alleen heb, goed te benutten. Niet dat ik nog mega mobiel ben; mijn bekken doen pijn en ik ben sneller moe. Gelukkig is Bodi snel tevreden. Samen boekjes lezen of lekker kleuren vindt hij erg leuk. Of samen liedjes van Juf Roos luisteren. Ik leer hier vooral van dat quality time niet te ingewikkeld hoeft te zijn. Ondanks dat door Corona de kinderboerderij en Monkey Town dicht zijn, kunnen we echt nog voldoende leuke dingen doen samen. Daarbij gaat het bij een dreumes echt niet om hoe groots iets is, maar vindt hij het gewoon heel fijn om dingen samen te doen. En dingen samen doen, dat kan ik gelukkig nog prima.

 

Dus mama’s; niet te streng zijn voor jezelf. Er zijn voor je kleintje, dat is wat telt. Wat je doet, is een stuk minder belangrijk. Die dikke buik is echt wel interessant, maar alsnog ben je gewoon ‘mama’. En als je lekker tegen mama aan televisie mag kijken, is dat ook echt heel fijn. Je hoeft niet per se uren in de speeltuin door te brengen. Kies voor dingen die voor jullie beide prettig zijn. En geniet van de tijd die er nog is voor jullie samen. Dan kan je straks nog meer genieten mét de baby erbij!

 

Liefs Petra

@petraruns.nl

 

Lees meer van Petra:

Lees hier meer van mijn andere blogs: Nesteldrang, ik kan dit zelf wel mamazwanger zijn tijdens corona, part 1zwanger zijn tijdens corona, part 2zwanger zijn tijdens corona, part 3

Deze blog over onze nog even samen is geschreven door  Petra.  – @petraruns
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketin