|  
  Over ons  
  |

Zeg eens ‘aaa’; met je peuter naar de tandarts

Rianne bereidt haar peuter op aar 1e tandartsbezoekje voor. Eenmaal in de behandelkamer ziet de kleine dame het gereedschap liggen. Oh oh …

Hakken in het zand

Volgens mij bestaat het leven van de gemiddelde moeder voornamelijk uit clichés en mijlpalen. Ik heb er inmiddels al heel wat beschreven, maar ook het eerste tandartsbezoek mag natuurlijk niet aan dit lijstje ontbreken. Op ieders advies nam ik mijn baby  braaf mee naar ieder tandartsbezoek om alvast een beetje te wennen. Nou vooruit, niet naar de afspraken waarop ik gaatjes moest laten vullen. Ik wil haar natuurlijk laten zien hoe ontzettend zorgeloos en leuk het bij de tandarts is en niet direct traumatiseren. Terwijl ik zelf jarenlang de tandarts heb ontweken dankzij een minder prettige ervaring bij de kaakchirurg, zal ik nu toch het goede voorbeeld moeten geven. En ik ken mijn peuter: zij voelt iedere spanning haarfijn aan en zet dan direct haar hakken (lees: hele voeten) in het zand.

Een feestje

Na een kleine week voorbereiding is het dan eindelijk zo ver. Ik geloof dat onze opbeurende verhalen over de tandarts, zelf tandartsje spelen en tandartsspelletjes op de tablet haar een redelijk fleurig beeld hebben gegeven over hetgeen dat komen gaat. Wanneer we onze ogen net een beetje open hebben, benoemt zij dan ook dat vandaag de dag is dat ze naar de tandarts mag. Yeah, yeah! We doen net of dat dan een geweldig feestje is.

Reuze interessant

Bij binnenkomst mogen we direct plaatsnemen in de behandelkamer, waar onze dame zich eerst nog voor alles en iedereen probeert te verstoppen. Heerlijk die eenkennigheidsfase. Als geluk bij een ongeluk is de tandarts nog even bij iemand anders bezig en kunnen wij op ons gemak de ruimte verkennen; net wat de eenkennige dame nu nodig heeft. We bekijken de stoel, die als glijbaan gebruikt kan worden en ik leg haar alvast uit hoe die stoel straks naar beneden gaat. Reuze interessant natuurlijk. We bekijken het gereedschap dat klaar ligt en godzijdank herkent ze het spiegeltje uit haar eigen dokters-/tandartskoffertje. Dat leuke spiegeltje breekt het ijs: ‘Die moet in je mond, mama!’. Ook heeft de peuter al bedacht dat mama eerst gaat en zij daarna zelf, misschien.

Te soepel

Ik bereid me voor op het ergste, want dit gaat allemaal veel te soepel. Maar wat schetst mijn verbazing? Wanneer ik uit de stoel klim, klimt zij er al op: ‘Nu ben ik aan de beurt!’. De controle verloopt soepeltjes en de dame mag een mooie sticker uitkiezen.

Voorbereiding: geslaagd.

Uitvoering: geslaagd.

Heb ik me daar nou al die tijd zo druk om gemaakt?!

 

 

Over Rianne

Rianne woont samen met haar vriend Lars dochtertje en tamme vogel en blogt op Mama Ri over het ouderschap. Liefst met een dikke knipoog! Volg Rianne ook op haar Instagram en Facebook.

Voorafgaand aan deze blog schreef Rianne onder andere de blogs De weg naar ons tweede wonder, deel 1De weg naar ons tweede wonder, deel 2, De weg naar ons tweede wonder: deel 3 en De weg naar ons tweede wonder: verdriet 

 

Ook schrijven/vloggen voor A3 Baby & Kids?
Heb jij ook een bijzonder, ontroerend, leuk of opvallend verhaal dat je graag met andere mommie’s en mommie’s to be wil delen? Of vind je het leuk om producten baby’s en kinderen te testen en hierover te schrijven of vloggen? Meld je dan aan bij ons marketingteam via info@a3babykids.com en vertel ons in het kort wie je bent.