|  
  Over ons  
  |
12-02-2020 als het beestje maar een naam heeft

‘Als het beestje maar een naam heeft’

‘Als het beestje maar een naam heeft’

Het verzinnen van een babynaam kan een behoorlijk opgave zijn. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er is een wereldbewoner met die naam. Afkortingen, 4-dubbele namen, streepjes, leestekens, het lijkt soms wel of het niet uniek genoeg kan. En dat dacht onze dochter ook toen ze haar nieuwste knuffel een naam gaf…

 

Al voor dat mevrouw geboren werd, kregen we hier in huis al flinke gezinsuitbreiding. Zeg nou zelf, het ene knuffeltje is nog schattiger dan het andere. En als je in een babywarenhuis dan toch al een vermogen uitgeeft aan een babykamer, kinderwagen, autostoel, noem het allemaal maar op, dan kan dat knuffeltje van €9,95 er ook nog wel bij. Om nog maar niet over de kraamcadeaus te spreken…

 

Na enkele maanden, toen het echte baby-achtige van haar af was, sliep zij dan ook tussen een hele berg knuffels en tutdoekjes. Zelf koos zij haar favorieten, hoe goed je ze ook verstopte tussen de andere leuke knuffies, daar trapte ze niet in. Ze bleef zoeken, tot ze Mimi en Bimbie samen in één hand tegen zich aan kon drukken.

 

En eens in de zoveel tijd komt er nog wat nieuwe gezinsuitbreiding. Zo hebben wij van Sinterklaas en zwarte Piet een Happy Horse konijn met muziek gekregen. Geloof het of niet, dat super zachte, schattige, roze konijn heeft ze PIET genoemd. Serieus, PIET… Na de nodige pogingen hem toch een ander, liefkozend naampje te geven, hebben we die hoop opgegeven. Gekregen van Piet, dus hij heet Piet. Niets meer en niets minder.

 

Nu we daar aan gewend zijn, dacht ik het ergste wel gehad te hebben. Tot onze dochter het Pinguin-pittenzakje (zie foto) tevoorschijn wist te toveren. Momenteel mag die niet aan haar collectie ontbreken en tot mijn verbazing dacht ik laatst te horen dat deze ook een bijzondere naam heeft gekregen. Na een gezellige wandeling in het bos met ‘Ome Poon’ en na het verzamelen van leuke herfstspulletjes, leek EIKELTJE haar wel een geschikte naam.

Eikeltje, dacht ik alles gehad te hebben…

 

Mama-Ri schrijft (met een grote knipoog) over het ouderschap en is te volgen op Facebook: Mama-Ri, Instagram: @mama.ri89 en op www.Mama-Ri.blog. 

 

Lees hier meer van mijn andere blogs: Een fris nieuwjaar,  onzichtbaar verdriet, als het beestje maar een naam heeft

 

Deze blog over de babynaam is geschreven door Rianne van Mama-Ri
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketing.