Moedermelkmaffia door @mama-ri

Wij werken samen met verschillende gastbloggers, niet specifiek over onze artikelen maar over zwangerschap, uitjes met kids, tips & tricks etc. Deze blogs zijn ook te lezen op onze social media kanalen. 

Onderstaand een blog van Rianne @Mama-Ri, zij schrijft haar hersenspinsels en ervaringen over het moederschap & kinderen.

 

De moedermelkmaffia deel 1

Bij het lezen van de titel zullen bij veel moeders de nekharen overeind gaan staan. Ik hoor in mijn hoofd ook meteen jullie gedachten: ‘Waar hoort zij bij? Team borstvoeding of Team kunstvoeding’ en ‘Daar gaan we weer, weer zo’n betoog over borstvoeding’. Nou nee hoor, ik houd meer van het schrijven van genuanceerde artikelen, die mensen aan het denken zetten of aan het lachen maken en dat dan met een kleine persoonlijke twist. Mocht je daar zin in hebben, lees dan gerust verder over ons borst-/kunstvoeding avontuur.

Uiteraard hebben wij ons tijdens de zwangerschap voor laten lichten over van alles en nog wat. Zo dus ook over borst-/kunstvoeding. Volgens het kraamzorg bureau, volgens de verloskundige en volgens ieder baby uitzetlijstje dat ik heb gevonden, is het wel aan te raden om een pot voeding numero 1 in huis te hebben. Dus zo braaf als ik ben, heb ik dat geregeld. Flessen in alle soorten en maten, want ja, je weet het nooit hè. Al die moeders vertellen allemaal verschillende dingen en al die merken doen je denken dat zij ‘the one and only’, de allerbeste fles ter wereld verkopen. En je zal net zien dat mijn kind die ene fles niet pakt, nou dan hebben we nog twee andere merken klaar staan.

 

Achteraf gezien, totaal overbodig.

Van de 1001 keuzes die je voorafgaand aan en tijdens een zwangerschap moet maken, zal je ook na moeten denken over wat je wilt qua voeding. Sommige moeders zijn hierin heel resoluut, met alle respect, en kiezen er bij voorbaat voor om geen borstvoeding te gaan geven. Om welke reden dan ook. Lars en ik zaten wat dit betreft gelukkig perfect op één lijn. Wij hebben er altijd vrij neutraal over gedacht. Ik zou het zeker willen proberen, maar lukt het niet dan willen we er geen weken durende strijd van maken.