|  
  Over ons  
  |

Kon je maar goed praten…

Vorige week was Bodi opeens flink ziek. En dit was voor het eerst, want op een berg verkoudheidjes na, was Bodi tot nu toe niet ziek geweest. Afgelopen zondagochtend werd hij wakker en was er niets aan de hand. Hij had gewoon normaal ontbeten en ook goed gedronken. Hij was alleen wat jengelig, maar ja, kinderen van zijn leeftijd hebben wel vaker hun dag niet en dan is gewoonweg niks goed. Tot Bodi rond 11 uur bij me kwam zitten en ik hem toch wel erg warm vond…

 

Ik besloot hem toch maar even te temperaturen; en we kwamen op 39,7 graden uit. Stukje hoger dan ik verwachtte ook – het verklaarde ook direct de jengeligheid. In eerste instantie ging ik uit van een verkoudheidje, of mogelijk toch meer last van z’n doorkomende kiezen dan dat wij dachten. Maar zondag werd maandag, en maandag werd dinsdag en de hoge koorts bleef.

 

Ik besloot toch maar de huisarts te bellen, want het zat me niet lekker. Gelukkig kon Bodi snel terecht. En hoewel hij het onderzoek niet leuk vond – je zou toch stil moeten zitten en iemand in je oren moeten laten kijken – was het leed snel duidelijk: Bodi had een dubbele oorontsteking. Het arme ventje. En ik maar denken dat het die kiesjes waren – terwijl hij waarschijnlijk heel veel pijn aan zijn oortjes gehad moest hebben.

 

Wat kan je je dan schuldig en rot voelen als moeder zijnde. Dat je blijkbaar niet helemaal goed hebt ingeschat wat er met je kindje aan de hand is. En dan denk je ‘kon je maar goed praten…’. Kon je maar aangeven waar je last van had. En mogelijk heeft hij dat op zijn manier ook geprobeerd, maar lukte het ons niet om hem te verstaan en te begrijpen. Het arme mannetje.

 

Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn gevoel gevolgd heb en de huisarts heb gebeld; door haar snelle handelen en een antibioticakuur had ik binnen 24 uur een ander kind, die duidelijk weer een stuk lekkerder in zijn vel zat dan de dagen ervoor. Ook de koorts was snel verdwenen gelukkig. Hopelijk duurt het even voordat m’n mannetje weer zo ziekjes is. En hopelijk kan hij dan iets beter praten… 😉

 

Liefs Petra

@petraruns.nl