|  
  Over ons  
  |
Het leed dat tandjes heet

Het leed dat tandjes heet

Het leed dat tandjes heet

In mijn vorige blog schreef ik over mijn oudste zoon, Bodi, en hoe ik vind dat de tijd zo enorm vliegt. Bodi is een jongen die qua fysieke ontwikkeling vrij vlot ging, maar die tandjes, die duurde even. Ergens vond ik het geen probleem, want ik vond die dingen vooral erg lastig. Maar ja, je kan straks geen kleuter zijn zonder melkgebit, dus die tanden moesten er toch een keer door.

 

Google vertelt je veel verschillende dingen over het melkgebit. De ‘gelijkwaardige’ tanden, komen vaak ook rond hetzelfde moment door. Bodi zijn eerste ondertanden meldden zich inderdaad als duo; zo rond 8 maanden kwamen deze eens een keer door. Waar ik verhalen hoorde van kindjes van dezelfde leeftijd die inmiddels al meerdere voortanden hadden, was mijn zoon een soort konijntje met twee ondertandjes. Maar oh, wat vond ik ze schattig. En het leed dat tandjes heet, viel qua ondertanden gelukkig mee. Bodi had hier niet heel veel last van.

Boventanden

En na een maandje of twee stilstand, kondigde de boventanden zich opeens aan. En niet alleen de voortandjes, maar ook de twee tandjes die ernaast zitten. Het arme kind kreeg vier tanden tegelijk, en die hebben we wel gemerkt hoor. Nachten waarin Bodi meerdere malen wakker werd; en wij uren in de weer waren met hem kalmeren. Het arme jongetje. En dan overdag de vrolijkheid zelve zijn, ondanks dat hij heus wel last had. Goede tip trouwens bij doorkomende tandjes: komkommers. Snij komkommers in de lengte in vieren, leg ze in de koelkast en laat je kindje hierna hierop knabbelen. Lekker koud, dit verdooft het tandvlees wat en dat vinden ze echt heel fijn. Er gaat weer wat vocht en groenten naar binnen, ook fijn 😉

 

En daarna kreeg Bodi nog één tand, in zijn onderkaak. En die ene tand, die heeft er een halfjaar gezeten zonder dat zijn gelijkwaardige tand zich aankondigde. Dit was een erg maf gezicht, maar ik vond het ook wel schattig. Volgens mijn tandarts moest ik me hier geen zorgen over maken, die vierde ondertand zou heus wel komen.

 

En hij kreeg gelijk. Die vierde ondertand kondigde zich na bijna 7 maanden aan. Met direct vier kiezen erbij. Wát een feest!

 

Liefs Petra

@petraruns.nl

 

Lees meer van Petra:

Lees hier meer van mijn andere blogs: Nesteldrang, ik kan dit zelf wel mama, zwanger zijn tijdens corona, part 1zwanger zijn tijdens corona, part 2zwanger zijn tijdens corona, part 3

Deze blog over onze Het leed dat tandjes heet is geschreven door  Petra.  – @petraruns
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketing.