|  
  Over ons  
  |
Smoothies recept social Moms

Vandaag tip #2: Verwen jezelf met lekkere smoothies! door @PetraRuns

Verwen jezelf met een lekkere smoothies !

Hallo (aanstaande) mama’s!

Vorige week heb ik ik de eerste tip al gedeeld; vandaag tip 2 om je zwangerschap (of de periode daarin) fit, gezond en leuk door te komen, zonder je al te druk te maken over al die kilo’s en het dikker worden! En natuurlijk zijn deze tips ook belangrijk om goed voor dat kleine wondertje in je buik te zorgen of om voor jezelf te zorgen nadat je mama bent geworden van dit kleine wondertje!

Vandaag tip #2: Verwen jezelf met lekkere smoothies!

Ik heb het geluk gehad om mijn zwangerschap door te komen, zonder misselijk te zijn geweest. Ook ben ik blij dat ik deze fase over geslagen heb. Omdat ik had de eerste maanden van mijn zwangerschap juist verschrikkelijk veel trek de hele tijd. En dan heus niet alleen in gezonde dingen 😉 Ik kon goed merken dat mijn lichaam hard aan het werk was en dat het daarom ook om energie vroeg!

Vanuit mijn ‘angst’ om 30 kilo aan te komen tijdens mijn zwangerschap, ben ik toen op zoek gegaan naar gezonde tussendoortjes, die lekker en voedzaam zijn, zodat ik goed voor mezelf en mijn kindje kon zorgen!

Mijn grote gezonde ‘verslaving’ tijdens mijn zwangerschap? Smoothies! De ideale manier om jezelf te verwennen met lekker veel voedingsstoffen, waar je echt enorm van kan genieten! Mocht je het aandurven om een beetje te experimenteren? Bij deze dan een kort lesje: ‘hoe maak ik de ideale smoothie?’

Hiervoor heb je nodig:

  • Fruit: lekker voor de vitamientjes! Kies 1 à 2 stuks fruit. Bananen, mango’s, peren en perziken geven de smoothie een wat vollere structuur!
  • Een eiwitbron: eiwitten zorgen ervoor dat je wat langer verzadigd bent en het zijn belangrijke bouwstoffen voor jou en de baby! Eiwitten haal je bijvoorbeeld uit yoghurt of magere kwark!
  • Een vloeistof: zodat je de smoothie ook echt drinkbaar maakt 😉 Kies voor bijvoorbeeld water, kokoswater, (amandel)melk of vruchtensap.
  • Groenten! Als je het aandurft: voeg dan eens een handje spinazie of een halve avocado toe. Ik beloof je dat je hier amper iets van zult proeven, maar dat je lichaam je dankbaar is voor de extra voedingsstoffen! Avocado bevat daarnaast veel goede vetten: goed voor jou en de baby én vetten zorgen ervoor dat vitamines beter opgenomen worden door je lichaam!
  • Extra opties: Je kan natuurlijk toevoegen wat je wilt, maar geschikte opties om je smoothie nog wat vullender te maken zijn bijvoorbeeld het toevoegen van een extra lepel havermout, lijnzaad, kokosrasp, kokosolie, eiwitpoeder of pindakaas! Mocht je het verder nog wat extra smaak willen geven: kaneel of cacaopoeder toevoegen kan ook erg lekker zijn!

En dit alles doe je dan natuurlijk in de blender. En dan hoop je maar dat je geen klontjes krijgt 😉

Wat is jouw favoriete smoothie? Mocht je het leuk vinden: op mijn site  deel ik meerdere recepten voor lekkere smoothies!

Liefs Petra

Instagram: @petraruns.nl

 

Meer lezen

Lees hier meer van mijn andere blogs: smashcake, eerste keer kapper, buitenkind

Liefs Petra
@petraruns.nl
Blog: www.petraruns.nl 

 

Deze blog over een lekkere smoothies is geschreven door  Petra.  – @petraruns
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketing.