|  
  Over ons  
  |
De weg naar ons tweede wonder

De weg naar ons tweede wonder… 

De weg naar ons tweede wonder  

Daar zitten we weer, alsof we nooit zijn weg geweest. Ruim vier jaar geleden alweer, dat we de eerste stap op deze afdeling zetten, niet wetend dat er helaas nog zo veel stappen zouden volgen.
Alleen deze keer niet de eerste, maar ons tweede wonder !
Daar zitten we dus weer, aan de aftrap van een nieuw traject: de weg naar ons tweede kindje…
 

Het eerste contact was weer wat onwennig, allereerst omdat de huisarts ons doorverwees naar een ander ziekenhuis. Ten tweede omdat ik me eigenlijk had voorgenomen hier nooit meer terug te komen. Het vorige traject viel me zo zwaar, ik heb me daar zo enorm in vergist. Ik ben mezelf zo verschrikkelijk tegen gekomen, ondanks dat het geweldig is dat de mogelijkheid bestaat: wat een hel.

Godzijdank was al die moeite niet voor niets en konden wij onze grootste liefde in 2017 eindelijk in onze armen sluiten. Voor ons leek dit genoeg, deze malle molen echt niet nog een keer. En toch, bijna 3 jaar na de geboorte van onze dochter en welgeteld 35 cyclussen, 35 teleurstellingen, heel veel testen zonder streepjes verder, zijn we hier toch weer. En het erge is, het voelt nog alsof we nooit zijn weggeweest.  

Ons tweede wonder doorverwezen

Gelukkig kon de doorverwijzing worden omgezet naar het ziekenhuis waar we het vorige traject ook hebben doorlopen. En als klap op de vuurpijl konden we, ondanks alle Corona-maatregelen, binnen no-time terecht bij onze oude, bekende behandelend arts. Een soort van thuis komen, maar dan anders. Na een goed gesprek is alles duidelijk, we gaan weer van voor af aan beginnen, met alle onderzoeken die daar bij horen. Braaf wachten we mijn volgende menstruatie af en enkele weken na het eerste telefoontje zitten we weer in die wachtkamer, die op een ander schilderijtje na, eigenlijk niets veranderd is.

Wat wel anders is, is mijn gemoedstoestand. De hoop die voortvloeit uit het meisje dat op dit moment bij opa en oma aan het spelen is, maakt een tweede fertiliteitstraject zó anders dan de eerste. De wens voor een kindje is zeker niet minder groot, maar de angst voor de volledig onvervulde kinderwens is wel degelijk kleiner. Kleiner of anders, ik kan het (nog niet) onder woorden brengen. Misschien later, verder in dit traject… 

 

Lees meer.

Lees hier meer van mijn andere blogs: Carnaval, maar dit jaar even niet, genieten in coronastijl, Birthday mommy, Teleurstellend

 

Deze blog over “De weg naar ons tweede wonder …  ” is geschreven door Rianne van Mama-Ri
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketing.