|  
  Over ons  
  |
Burgelijke dingen

Burgelijke dingen die je overkomen als je moeder bent door @Mama-Ri

Burgelijke dingen ?

Ik werd laatst door een vriendin geattendeerd op een artikel over burgerlijke dingen die je overkomen als je moeder bent. Dingen die mij overkomen?

Net of ik opeens geen mening meer heb, geen keuzes meer maak, niets anders meer ben dan moeder met alles wat daar bij hoort. En dat gebeurt allemaal vanzelf? Nou, niet bij deze moeder. Als er iets is wat ik mezelf nooit heb gevonden is het burgerlijk. Burgerlijk, echt zo’n woord om keihard tegen aan te schoppen. Burgerlijk klinkt mij in de oren als sleur, elke dag, elke week hetzelfde, geen climax, niks. Iets wat ik nooit ben geweest, nu niet ben en ook niet ga worden. Of misschien toch wel? Misschien een heel klein beetje dan.

Burgelijke dingen club genaamd: “Burgertruttenclub”

De vriendin die mij op het burgerlijke artikel wees, is een van de vriendinnen waarmee ik in een appgroep zit. Een appgroep die ik ‘Burgertruttenclub’ heb genoemd. Die titel koos ik niet zomaar, dat begrijp je. Die titel koos ik, omdat wij in de Burgertruttenapp afspraken plannen. En nee, natuurlijk geen spannende dingen. Gewoon hele burgerlijke uitjes die wij burgertrutten met elkaar ondernemen. En die uitjes zijn nog leuk ook, echt hoor. Omdat we elkaars #kinderverjaardagen te druk vinden, spreken we stiekem op een ander moment met elkaar af. Zodat we rustig bij kunnen kletsen. Is dat tegendraads of #burgerlijk? We gaan regelmatig ontbijten op het strand. Kinderen op school, mama’s helemaal zen. Ik weet alleen niet precies of dit onder burgerlijk of ontaard moederschap valt. Ons weekend stappen is vervangen door een weekend op de camping. Ja, dat klinkt echt burgerlijk. Omdat onze kinderen qua leeftijd verschillen, past de oudste op de jongste in het speelparadijs en vinden ze het nog leuk ook.

En dat, terwijl wij aan een kop thee zitten. Geen cocktails aan de bar, nee thee op een loungebank. En, héél burgerlijk: we gaan samen naar de bingo! En dan bedoel ik niet die voor onze kinderen. Allemaal burgerlijke uitjes, die leuk zijn. Zijn dit mijn woorden?

lees meer

Lees hier meer van mijn andere blogs: Een fris nieuwjaar,  onzichtbaar verdriet, als het beestje maar een naam heeft

 

Deze blog over, burgelijke dingen die je overkomen als moeder, is geschreven door Rianne van Mama-Ri
Heb jij ook een super leuk verhaal die je graag met ons wilt delen ?
Wij zijn altijd op zoek naar leuke, goede schrijvers die een blog voor ons willen maken.
Ook zijn wij op zoek naar ouders die product reviews en/of vlogs willen opnemen voor ons.
Wij waarderen dit soort inspanning enorm en hebben daar een leuke actie / presentje tegenover staan. 

Meer weten of aanmelden ? stuur ons een mail naar info@a3babykids.com t.a.v. marketing.