|  
  Over ons  
  |

Baby spa

Je ziet ze steeds meer voorbij komen; de baby spa. Maar is het ook ect goed voor een baby of staat het alleen leuk op je social media.

Super schattig vind ik al die foto’s van die lieve baby’tjes in zo’n babybadje met een zwemband om de nek. En dus wilde ik dat zelf ook wel eens proberen!

Maar is het ook goed voor de baby? Natuurlijk is lekker ontspannen altijd goed voor een baby. Sommige babyspa’s beweren dat het ook goed helpt tegen buikkrampjes of reflux. Omdat het concept nog redelijk nieuw is zijn er nog niet echt onderzoeken naar gedaan. Maar als je logisch nadenkt moet het toch vertrouwd voelen voor een baby. Want in de baarmoeder ‘zwemt’ een baby ook.

Wat goed is om te weten is dat iedereen een baby spa kan beginnen, er zijn geen eisen voordat je dit mag beginnen. Dus goed om te onderzoeken of de baby spa waar jij heen wil weet wat hij doet. Is ze bijvoorbeeld opgeleid voor het geven van baby massages?

 

Ik ben inmiddels 3 keer met Lola naar een baby spa geweest. De eerste keer was bij een kleinere baby spa. Ik vond het prima maar het gaf mijn niet een spa gevoel, het was meer een kantoor. Lola maakte dat weinig uit, zij vond het heerlijk om rond te zwemmen in het badje. De laatste 2 keren was bij een andere baby spa, echt een spa gevoel kreeg ik toen ik daar binnen kwam. En zoals ik net al zei maakt het Lola waarschijnlijk weinig uit, maar als moeder wil je toch ook een fijn gevoel bij hebben. Lola ging eerst 20 minuten badderen in het badje. Ze kreeg eerst een band om haar hoofd zodat ze haar hele lichaam vrij kan bewegen en dus kan trainen. Dat is ook 1 van de voordelen. De baby’s gebruiken veel spieren voor het ‘zwemmen’ in het badje. Ze trainen al die spieren en worden zo dus sterker. Ik weet wel dat ik het de eerste keer wel heel spannend vond om haar los te laten in het badje, straks zakt haar hoofde er door heen. Maar dat ging natuurlijk allemaal goed. Het is heel leuk om te zien hoe vrij ze kunnen bewegen en dus echt rondjes draaien en ‘zwemmen’ met hun beentjes. Na het badderen krijgen ze een massage. De masseur doet het voor op een pop en ik mocht het bij Lola zelf doen. Dat is een hele belangrijke want zo’n massage is heel goed voor de band tussen moeder en kind. Het is een hele mooie manier om op een positieve manier contact te hebben met je kind.

Lola vond de massage ook heerlijk, ze werd er helemaal zen van. En wat nog een hele prettige bijkomstigheid was, was dat Lola vervolgens de hele middag heeft geslapen.

Goed nieuws voor iedereen die dicht bij mij in de buurt woont. In Gramsbergen is een baby spa geopend; B-Flow. Ik raad iedereen aan om eens een dagje spa te boeken met je kleine, heerlijk ‘bonden’ samen 🙂