|  
  Over ons  
  |

Tips om die laatste weken door te komen

Tips om die laatste weken door te komen

In mijn vorige blog schreef ik het al: ik ben er klaar mee. Ik vind die laatste loodjes een ding. Mijn lichaam heeft er geen zin meer in, alles lijkt soms pijn te doen. Ik zie mijn voeten niet meer en ik draag het liefst alleen nog maar joggingbroeken. Ik wacht op de finish, maar weet niet hoe lang ik nog moet doorzetten totdat ik nog bij de finish ben. Maar stil zitten en wachten, dat is ook niet helemaal mijn ding (al raad ik iedereen aan om voldoende rust te pakken in deze periode). Daar om wat tips om de laatste weken door te komen!

 

Tip 1: doe niet te veel

Ook al bereikt je nesteldrang misschien zijn hoogtepunt in deze periode; doe je zwangere lichaam een plezier en probeer geen te zware dingen meer te doen. Ga in ieder geval niet teveel zware dingen lopen tillen en sjouwen en ga ook geen poetsmarathon houden. Het is prima om je huis schoon te willen hebben, maar doe dit lekker in etappes!

 

Tip 2: doe alles op je eigen tempo

Hoe je het ook doet: alles gaat net even ietsje minder snel. Natuurlijk is het leuk om nog met mensen af te spreken en dingen te doen, maar doe dit vooral op je eigen tempo. Als je een keer niet wilt afspreken, omdat dit teveel energie kost, is dit helemaal prima. Niemand die het jou kwalijk mag nemen als je ‘nee’ zegt en je op de bank nestelt met Netflix en Tony…

 

Tip 3: middagdutjes

Het klinkt heel cliché, maar die middagdutjes: nu kan het nog. Je weet niet hoe je leven er straks met een newborn uit ziet, dus geniet van de luxe om ‘s middags even een powernapje te kunnen doen. Ik had met mezelf de afspraak dat ik iedere middag even een uurtje in bed ging liggen. En het maakte daarbij niet uit of dit nu voor een middagdutje of voor een uurtje rustig lezen was. Even geen prikkels, even je lichaam niet inspannen, even tot rust komen. Gun jezelf dat. Er komt straks véél tijd waarin je weinig slaapt en mogelijk nog minder aan jezelf toe komt…

 

Tip 4: Ga jezelf niet gek maken…

Denk dus niet bij elk krampje: ‘zal het nu beginnen?’ Of begin niet de ochtend met het idee dat ‘dit dé dag wel eens zou kunnen zijn’. Ga niet zitten afwachten. Baby komt als baby het tijd vindt om te komen. Tot die tijd is het belangrijk dat jij lekker wat tijd voor jezelf pakt en goed voor jezelf zorgt. Zodra baby zich aankondigt, weet je écht dat dit hét moment is!

 

Succes met de laatste loodjes lieve mama’s!

 

Liefs Petra

@petraruns.nl